Jeugd traint op MTB in Norg

NORG - In 2013 is de Noordelijke ATB Club, in samenwerking met TFC NOAD, gestart met het geven van mountainbiketrainingen voor de jeugd vanaf 8 jaar t/m 16 jaar.

ATB Marum is in 2016 hier ook bij ingestapt. Er wordt getraind in 6 verschillende niveaugroepen, waarvoor elke zaterdagmorgen om 10 uur 6 NTFU gediplomeerde trainers en 6 assistenten klaarstaan om de kinderen de techniek van het mountainbiken eigen te maken.

De trainingen zijn zeer divers, zo bestaan de trainingen uit techniek oefeningen, een stuk conditie, veiligheid, wedstrijdjes, spelletjes en wordt er les gegeven in het onderhouden van de fiets. Ook worden er regelmatig toertochten en wedstrijden gereden. Zaterdag stond de skills dag op het programma, op deze dag kan de jeugd in verschillende oefeningen hun vaardigheden tonen aan de trainers en aan hun familie.

Energie

Om 8 uur waren de vrijwilligers al aanwezig in Norg om de oefeningen op te bouwen en de tent op te zetten voor de catering en om 9 uur arriveerden de eerste kinderen al, de één vol energie en de ander wat zenuwachtig, maar allemaal met veel zin om op deze prachtige ochtend aan iedereen hun vaardigheden te laten zien.

Om 10 uur konden zo'n 70 kinderen van start in de oefeningen sprint, wedstrijd, balans, klimmen en dalen, slalom, obstakels en onderhoud. Waarbij hun vaardigheden door een trainer en assistent beoordeeld werden. Zelfs Sinterklaas was op de hoogte van deze activiteit en had twee fietspieten gestuurd om te kijken of de kinderen wel goed hun best deden.

Alle kinderen reden zeer enthousiast alle oefeningen. Alleen Zwarte Piet was niet zo handig, die liep opeens met een wiel in zijn hand, maar dat werd door de kinderen vakkundig gerepareerd. Deze week bekijken de trainers de resultaten en dan worden volgende week de diploma’s aan de jeugd uitgedeeld. En dan kan er de hele winter weer worden getraind tot de volgende skills dag in het voorjaar.