Misa Criolla met Argentijnse tenor in Norger kerk

NORG - Zondag 9 december, aanvang 15:00, wordt onder de titel “Música Celestial” in de Margarethakerk te Norg een programma uitgevoerd waarin de wereldberoemde Misa Criolla van Ariel Ramirez centraal staat.

Een mis vol Zuid-Amerikaans temperament en warmbloedigheid waarin klassieke muziek en Argentijnse folklore elkaar ontmoeten. Daarnaast is er Europese en Zuidamerikaanse Advents muziek te horen in verschillende stijlen en uit verschillende periodes. Het Huygens Vocaal Ensemble zal begeleid worden door Argentijnse multi instrumentalisten Daniel Morcos en Fana Martinez.

De Argentijnse tenor Javier Rodriguez zal de solo rol vertolken. Hij heeft jarenlang met Ramirez over de wereld gereisd om uitvoeringen te geven van de Misa Criolla. Samen met Huygens Music gaf hij al zo’n 100 concerten. Zij kunnen dus als de absolute specialisten worden gezien wat het uitvoeren van deze fantastische muziek betreft. De uitvoering in de sfeervolle Margarethakerk is een bijzondere belevenis. Voorverkoop kaarten à € 27,50 (€ 12,50 t/m 21 jaar) bij Boekhandel Daan Nijman te Roden, tickets.daannijman.nl en de Wereldwinkels in Leek en Norg (ma-vr 14-17 uur). Voor reserveringen 0592-612233.