Gedichtenwedstrijd ‘Dementie’

RODEN - Een dierbare krijgt dementie … en dan … Een mooie manier om alle vaak door elkaar lopende gevoelens te verwoorden is met een gedicht: het verdriet, de boosheid, de machteloosheid, het wegglijden, maar soms ook het hilarische en zeker ook de kwetsbaarheid en nabijheid, de liefde.

In het kader van de Expositie Dementie – Kunst & Samenleving is er een wedstrijd voor het mooiste, grappigste, ontroerendste, treffendste gedicht; door, voor of over iemand die de deelnemer kent met dementie. Uit alle inzendingen kiest een jury vijf eruit springende gedichten. Deze worden op een poster geprint en komen tijdens de expositie (april 2019) in het Kunstencentrum K38 in Roden te hangen.

Uit deze vijf gedichten wordt een winnaar gekozen, gezamenlijk door een onafhankelijke jury en het publiek. De winnaar wordt bekendgemaakt op vrijdagavond 19 april door dichter Arjen Boswijk, na afloop van zijn lezing “Gedichten om niet te vergeten”. Uitdrukkelijk worden juist ook mensen met dementie uitgenodigd om mee te doen. Ook kinderen kunnen meedoen met een gedicht over of voor iemand die ze kennen of over wat zij zich bij dementie voorstellen. Bij veel kinderinzendingen maken we daar een aparte wedstrijd van.

Iedereen kan dus meedoen en vanaf heden tot 15 januari 2019 zijn inzendingen welkom (mail naar dementie@kunstencentrumk38.nl of per post Kunstencentrum K38 - Kanaalstraat 38 - 9301 LT Roden). Wel naam, (email)adres en leeftijd vermelden als ook de betrokkenheid bij ‘dementie’ (zelf, partner, kleinkind, vriend, mantelzorger, vrijwilliger, zorgverlener enz.). Arjen Boswijk levert desgevraagd wat schrijftips.