Schakers in de weer

RODEN - In de derde ronde van de externe competitie leverde Roden 2 een knappe prestatie door in de eerste klasse B van de NOSBO Valthermond 1 te verslaan met 4½ – 1½.

Vermeldenswaardig is dat onze opening kenner Arnold Meijster, zijn tegenstander vanuit een weinig gespeelde openingsvariant in 10 zetten versloeg. Verder wonnen Jan van Spijker aan bord 1, Olaus Diebrink aan bord 4 en Mark Hoogendijk op bord 6. Jan Duisterwinkel speelde net geen gewonnen partij. Hij accepteerde in betere stelling een remise aanbod van zijn tegenstander.

In de twaalfde ronde van de interne competitie van Schaakclub Roden leek het er even op dat Henk van Bemmel met de witte stukken kansen had tegen koploper Ward Romeijnders. Deze had echter zijn verdediging goed op orde en wist uiteindelijk de aanval van van Bemmel te pareren en er met de winst van door te gaan.

Koploper

Lieuwe Boskma achtte tegen Jan Pezij geduldig zijn kans af en kreeg loon na werken. Frans van Doorn wist met wit tegen Tom Visser met enig voordeel uit de opening te komen. Visser verdedigde zich bekwaam, kwam iets beter te staan maar kon pas winnen toen van Doorn op de 30ste zet een blunder maakte. Hierdoor staat Tom Visser op de derde plaats, blijft Ward Romeijnders koploper op enige afstand gevolgd door Lieuwe Boskma.

Theo Wolthekker bedacht tegen Ruurd Kunnen weer eens een aanval onder het motto: “Dit moet toch kunnen” en won toen Kunnen zich niet optimaal verdedigde. Jeppe Teensma drukte geleidelijk Frits Bosman van het bord, Arnout Wegeriff speelde sterk tegen Cees Hageman en wist een remise uit het vuur te slepen. Peter Slaman verraste met een uitstekende remise tegen Johan Zwanepol.

Zonder zelf te spelen blijft Jan Duisterwinkel met zijn 7e plaats de beste C speler en is Arnold Meijster de beste B speler met zijn 8 e plaats in het klassement.