KV Noordenveld ook na Flamingo's ongeslagen

Roden - De korfballers van Noordenveld blijven ongeslagen na winst op Flamingo’s in Buitenpost.

Zaterdag speelden de beide Mastselecties hun derde wedstrijd van deze zaalcompetitie in Buitenpost tegen de selecties van kv Flamingo’s. Door de winst van Noordenveld 2 (15-19) en van de hoofdmacht (15-17) in Sportcentrum De Houtmoune namen beide selecties de punten mee naar Roden.

Noordenveld blijft na deze zege zonder puntverlies (mede)koploper in deze
zaalcompetitie. Het team werd door trainer/coach Matthijs Roelfsema het veld ingestuurd met de opdracht om fel en scherp te beginnen. De daad bij het woord voegend pakten de oranje tijgers deze opdracht goed op en zo stond er door scores van Jaap de Boer (2),  Jasper Lütter, Sven Stobbe, Riekje de Boer – ter Steege en Romée de Rink na 6 minuten een 1-6 voorsprong op het scorebord.

De thuisploeg scoorde hierna 2 keer op rij, maar Robin van Bolhuis bracht met een benutte strafworp het verschil weer op 4 en leek er voor de Roners niets aan de hand. Matthijs Roelfsema: “Toch zakten we in, zowel verdedigend als aanvallend”. Verdedigend leed Noordenveld een aantal keren snel balverlies en de geel-rode Flamingo’s scoorden een aantal keren van afstand.

Gelijk

“In de rust stond het gelijk (8-8) en het enthousiaste publiek van de thuisploeg voelde dat er misschien wel een stuntje in zou zitten”. In de tweede helft werd er om en om gescoord. Bij 13-13 en nog 10 minuten te spelen werd Jesse van der Scheer in het veld gebracht. Met twee rake afstandstreffers op rij van deze ‘kleine grote’ man en de score van Amber Bangma uit een vrije worp kwamen de oranje tijgers weer op
voorsprong.

Lastig

“In de slotfase hadden we het verdedigend redelijk goed staan, maar aanvallend bleef het lastig. Na de 13-16 kon de winst niet meer verloren gaan en wonnen we uiteindelijk met 15-17”. Doordat aan beide kanten veel strafworpen werden gemist eindigde deze wedstrijd met een relatief lage score. De 2 punten gingen mee naar Roden en Noordenveld blijft hiermee ongeslagen in deze zaalcompetitie.

Scores Noordenveld : Jesse van der Scheer (3), Riekje de Boer – ter Steege (3), Jaap de Boer (3), Jasper Lütter (3), Amber Bangma (2), Romée de Rink (1), Sven Stobbe (1) en Robin van Bolhuis (1). De volgende wedstrijd is zaterdag 15 december om 19.45 uur in Sportcentrum De Hullen. Tegenstander is dan kv DTL uit het Friese  Hantum.