Persvoorlichter Martin Luther King in Roden

RODEN - Harcourt Klinefelter, vredesactivist, vriend en voormalig persvoorlichter van Dr. Martin Luther King jr. , geeft donderdag 20 december om 20.00 uur een lezing in Bibliotheek Roden.

Harcourt Klinefelter groeide op in een dorp vlakbij New York City en woont inmiddels 45 jaar met zijn vrouw in Nederland. De avond bestaat uit twee delen. Tijdens het eerste deel van de avond vertelt Harcourt Klinefelter over de burgerrechtenbeweging in de VS in de jaren ‘60 en vooral over de historische mars van Selma naar Montgomery.

Na de pauze zal Peter Vegter hem interviewen en nodigt hij het publiek uit deel te nemen aan het gesprek. Dan komt ook de huidige burgerrechtensituatie in de VS en Europa ter sprake. De voertaal van deze avond zal afwisselend Nederlands of Engels zijn. In de pauze zal Harcourt Klinefelter de recentelijk over hem verschenen biografie signeren.

Deze avond is gratis toegankelijk. In verband met een beperkt aantal zitplaatsen wordt reserveren aangeraden. Dit kan in de bibliotheek, telefonisch op nummer 088 - 012 8245 of per email: info@bibliotheekroden.nl