Overdekte Weihnachtsmarkt Roden: top!

Roden - De onverwacht overdekte Weihnachtsmarkt in Roden was zaterdag een topper. 

De onverwacht overdekte Weihnachtsmarkt in Roden was zaterdag een topper. 

Donderdag besloot het organiserende Volksvermaken Roden geen risico te nemen met de verwachte harde wind. Het evenement werd verschoven van de Albertsbaan naar De Pompstee en Onder de Linden. 

De verhuizing werd een succes. Diverse Volksvermakers, onder wie Rik van der Es en voorzitter Lammert Kalfsbeek, waren enthousiast. "In Roden kan het. Van de deelnemers zijn er maar een of twee afgehaakt. Ik mag het misschien niet zeggen, maar dit was prachtg. Improviseren, nu eens niet volgens de bestaande draaiboeken", glundert Van der Es.

Ook Kalfsbeek was in zijn nopjes, gekleed in fraai Dickens-tenue met haast levensechte bakkebaarden. "In Roden kan het, wij kunnen het", aldus de opper-Volksvermaker. "Door afgelastingen van andere kerstmarkten kwamen mensen soms van ver, ik sprak zelfs bezoekers uit Almere".

In De Pompstee was het flink druk bij de kramen en het podium, waar gezellige muziek ten gehore werd gebracht. In 'Onder de Linden' had Roden haar eerste echt overdekte ijsbaan: een genoegen voor de jeugd. Op bijgaande foto's van Germ Geersing een impressie.