Jeroen Vredevoogd voorzitter Winsinghhof

RODEN - Jeroen Vredevoogd is de nieuwe voorzitter van Stichting Theater/cinema de Winsinghhof.

In maart heeft de gemeenteraad van Noordenveld het beleidsplan van stichting Landgoed Mensinge 2018—2021 onderschreven. Onderdeel hiervan is het formeel splitsen van het Landgoed in een museumdeel en een theaterdeel. lnmiddels zijn twee stichtingen worden gevormd: de stichting Museum Havezate Mensinge en stichting theater / cinema de Winsinghhof.

Volgens de statuten van de beide stichtingen benoemt het college van B en W de voorzitter, op voordracht van het zittende bestuur. Er ligt nu een voordracht voor de stichting theater / cinema de Winsinghhof omdat daar een nieuwe voorzitter aantreedt.

Het huidige bestuur draagt de heer Jeroen Vredevoogd voor als voorzitter van de stichting theater / cinema De Winsinghhof. Vredevoogd heeft media 2017 al eens belangstelling getoond voor een bestuursfunctie. Op dat moment was er net een interim bestuur aangetreden.

De overige bestuursleden zijn Gerdien Dijkstra, Jan Willem van der Valk en Ed Scherbeyn. Het nieuwe bestuur begint als viertal en gaat nog een of enkele nieuwe bestuursleden zoeken. Hierbij wordt vooral gekeken naar een wat meer financieel profiel.

De voorzitter van de stichting Landgoed Mensinge, Folkert Bangma blijft voorzitter van het museumdeel zijnde de stichting museum Havezate Mensinge.

Mensinge.