Boele Ytsma bij Innerlijk Besef Norg

ZEIJEN/NORG - Boele Ytsma, alias de Planteneter, spreekt dinsdag 4 oktober bij Innerlijk Besef Norg over 'De lifestyle voor de 'nieuwe tijd' met gezonde voeding voor lichaam, ziel en geest.

Treffend: op dierendag komt Boele Ytsma spreken over een plantaardige levensstijl. Boele (ooit woonachtig in Veenhuizen) gaat in op de vraag: waar voeden wij ons mee als we ons willen ontwikkelen voor een 'nieuwe tijd'? Het gaat dan over gezonde voeding, maar ook over voeding van de geest en de ziel. Een plantaardige lifestyle verlaagt - zo meent Ytsma - je kansen op hart- en vaatziekten ingrijpend. Veel plantaardige voeding heeft volgens hem actieve kanker-bestrijdende eigenschappen en 'mensen herstellen van diabetes type 2, chronische vermoeidheid en ontstekingen. En, o ja, de plantaardige lifestyle is ook nog goed voor de dieren, de planeet en al onze mede-wereldburgers'. De Planteneter wil bewuste mannen en vrouwen helpen hun verantwoordelijkheid te nemen voor hun eigen gezondheid. Bij wie worstelt met gewicht of gezondheid, wie veel moe is of vaak pijn heeft, kan volgens hem een plantaardige lifestyle veel betekenen. Boele Ytsma wil mensen inspireren tot en informeren over de plantaardige lifestyle. Dat doet hij met video’s, blogs, e-books, lezingen en workshops. Bovendien begeleidt Boele mensen naar een (meer) plantaardig leven met cursussen, programma’s en abonnementen.

Heilige plicht

Ytsma schrijft daarover o.a. het volgende op zijn website "Ik geloof dat je lichaam een tempel is en dat het jouw en mijn ‘heilige plicht’ is om daar goed voor te zorgen. Met jouw lichaam sta jij in de wereld en verbind je je met de wereld, met jouw lichaam ontmoet en bemin je de mensen om je heen, met jouw lichaam maak jij het verschil. Daarom is je lichaam het kostbaarste wat je hebt. Ik geloof dat élk mens een gezond en vitaal leven verdient en wij geloven dat je met je voedselkeuzes elke dag opnieuw bepaalt in wat voor lichaam je wilt leven. Gezondheid is geen loterij, gezondheid is het resultaat van gezond leven. En nee, niet iedereen zal gezond worden (er zijn meer factoren dan voeding alleen!), maar iedereen kan wel iets doen om gezonder te worden – je hebt altijd keuzes." De lezing begint om 19.30 uur in zalencentrum Hingstman te Zeijen en wordt georganiseerd door Stichting Innerlijk Besef uit Norg. Entree 10 euro. Meer info, telefoon 0592-656610, e-mail: info@innerlijk-besef.nl of www.inerlijk-besef.nl . Reserveren is niet nodig.