Interzorg ontwikkelt eigen gezonde en natuurlijke dieetlijn

RODEN - Vanaf maandag 13 juni biedt Interzorg eigenbereide, natuurlijke bijgerechten aan zo’n 100 cliënten die dagelijks aanvullende voeding nodig hebben.

Waar deze cliënten voorheen drinkvoeding in flesjes geserveerd kregen, heeft Interzorg besloten om zelf een smaakvolle dieetlijn te ontwikkelen, die bestaat uit zestien bijgerechten. Bijgerechten met extra eiwitten en kilocalorieën, die zowel qua smaak, hoeveelheid en presentatie meer aansluiten bij de vraag en het dagritme van cliënten. Bijvoorbeeld een stukje eiwit verrijkt gebak bij de koffie of een hartig makreelkoekje in de namiddag. Met deze innovatieve aanpak onderscheidt Interzorg zich. Gezond en voedzaam eten is soms lastig. Ondervoeding is daarvan vaak het vervelende gevolg. Bij oudere mensen kan dat leiden tot verlies van lichaamsgewicht, spiermassa, vertraagde wondgenezing en daling van de weerstand. Om dat tegen te gaan, krijgen cliënten op medisch advies extra voeding aangeboden.

Smakelijk

Facilitair manager Elly van der Woude: “Kant-en- klare drinkvoeding wordt niet als smakelijk ervaren. Toch is het juist voor kwetsbare ouderen belangrijk om voldoende en voedzaam te eten. Dat moet ook ‘lekker’ kunnen zijn, dachten wij. Onze koks, artsen en diëtisten hebben daarom de handen ineen geslagen, om lekkere en natuurlijke bijgerechten te ontwikkelen waardoor de noodzakelijke inname van eiwit en kilocalorieën verbetert. We zijn er dan ook reuzetrots op dat we cliënten een ruim assortiment kunnen presenteren, waaruit zij dagelijks vier hapjes en drankjes kunnen kiezen.” Interzorg vindt het belangrijk om mensen te ondersteunen hun eigen leven voort te zetten. Voor ouderen kan het lastig zijn om gezond te eten, omdat de eetlust en smaakbeleving verandert. Interzorg wil van het eten weer een genietmoment maken.

Regie

Om dat te kunnen doen, neemt Interzorg steeds meer de regie over de smaak, kwaliteit en samenstelling van het eten en drinken dat op het menu staat. Interzorg legt de nadruk op herkenbare producten en seizoen- en streekgebonden gerechten. Dat geldt niet alleen voor de bijgerechten, maar voor al het eten en drinken dat dagelijks geserveerd wordt. Daarom onderzoekt Interzorg de mogelijkheden om in de toekomst nog meer de nadruk te leggen op eerlijke en natuurlijke maaltijden. Interzorg biedt verschillende vormen van zorg, behandeling, service en wonen. Thuis met Wijkzorg, of op één van de negen locaties in Noord- en Midden-Drenthe, onder meer De Hoprank in Peize en De Hullen in Roden (zie ook www.interzorg.nl).