Van privéauto naar leaseauto: hoe zit dat met je verzekering?

Aangeboden door: overstappen.nl

Steeds meer Nederlandse huishoudens kiezen voor het leasen van een auto, in plaats van de losse aankoop hiervan. Ook in Roden zien we steeds meer gezinnen met een leaseauto voor de deur. Sommigen kiezen voor private lease, anderen leasen de auto via het werk. De kosten voor de leaseauto zitten in dat geval verwerkt in het salaris.

Het is fiscaal vaak voordeliger dan het private leasen van een auto. Hoe zit het echter met de autoverzekering, wanneer je overstap van een eigen auto naar het leasen van een voertuig? Moet je nog steeds jaarlijks op zoek gaan naar een goedkope autoverzekering? In dit artikel lees je er meer over! 

Verzekering vaak onderdeel van het contract 

Bij een leaseauto is de verzekering voor de auto vaak onderdeel van het contract wat je afsluit. Dit betekent dat het aan de leasemaatschappij zelf is om de goedkoopste autoverzekering voor het voertuig te vinden. Ook kan de aanbieder zelf kiezen tussen een WA-verzekering een verzekering met beperkt of volledig casco. Vaak is dit afhankelijk van de waarde van de auto en de plek waar je deze stalt. Het voordeel van het regelen van de autoverzekering via de leasemaatschappij is het feit, dat de leasemaatschappij een verzekering vaak gunstiger weet af te sluiten. Zij sluiten namelijk niet één verzekering af, maar direct een groot aantal.

Verzekeringen vergelijken voor eigen auto 

Voor je eigen auto is het wel belangrijk om verzekeringen bij verschillende verzekeraars met elkaar te vergelijken. Het kan je veel geld besparen! Vaak kun je een nieuwe autoverzekering direct bij het gebruik van een online tool afsluiten. Dit kan onder meer via een website als Overstappen.nl.

Voordelen van een leaseauto in plaats van een eigen auto 

Niet alleen het feit dat de verzekering onderdeel uitmaakt van het contract wat je bij een leaseauto afsluit is financieel gunstig. Denk ook aan het feit, dat je geen omkijken hebt naar het onderhoud aan de auto. Bij een eigen auto is het vaak spannend wat het onderhoud zal gaan kosten. Die spanning heb je bij een leaseauto niet, daar de leasemaatschappij verantwoordelijk is voor het uitvoeren en bekostigen van het onderhoud. Bij een leaseauto krijg je vaak een heel nieuw model mee. Dit betekent dat de onderhoudskosten beperkt zijn. Na afloop van het contract, vaak al snel drie of vier jaar, wordt de leaseauto van de hand gedaan. Zo worden de kosten beperkt voor de leasemaatschappij. Als afnemer heb je vaak het eerste recht op de overname van de auto.