'Hypnose is niet eng'

Marije Beute werkte jaren in de reiswereld, woonde vier jaar in Brazilië, maar werkt nu als hypnotherapeut in Roden. Wat houdt dat in en hoe is het zover gekomen?

Toen ze 26 was is ze weer terug gegaan naar Nederland. Ze kon wel blijven werken bij Tui in Enschede maar heeft besloten toch weer terug te gaan naar haar roots in Roden. Ze heeft diverse banen gehad en kwam helaas in een burn-out terecht. Misschien ook wel goed want zo kwam ze onverwachts in aanraking met hypnose. Al na 1 sessie had ze heel veel resultaat. Door haar eigen ervaring met hypnose is ze de opleiding gaan volgen tot direct register hypnotherapist en al gauw wist ze dat ze hier energie van kreeg en dat ze andere mensen wilde helpen.

In augustus 2021 heeft ze de opleiding afgerond en sinds september 2021 heeft ze haar eigen praktijkruimte in het gezondheidscentrum de Woldzoom te Roden.

Bij deze vorm van therapie hoef je niet alles te vertellen, je hoeft tijdens de behandeling niet te praten en je hebt maar 1 tot 3 sessies nodig. Deze therapie wordt onder meer gebruikt als je last hebt van angst en paniekaanvallen, voor afvallen, hypnose voor kinderen, stress en burnout en stoppen met roken. ,,Het is niet zoals bij de hypnoseshow, je blijft zelf altijd de controle houden, hoe diep je ook in hypnose bent. Je hoort alles en je bent er helemaal bij. Er gebeurt niks waar je niet achter staat. Je gaat vaste patronen (negatief) omzetten in nieuwe (positieve) patronen. Dit gebeurt door te communiceren met je onderbewustzijn. Tijdens hypnose verandert je staat van bewustzijn, tijdens deze staat kunnen suggesties of therapeutische instructies in het onderbewustzijn opgenomen worden. Op deze manier kunnen oude patronen/overtuigingen en gewoonte vervangen worden door nieuwe. De oude gewoontes heb je niet meer nodig en vaak houden die je tegen om wat te bereiken door dit te doorbreken kan je weer verder dit gebeurt tijdens de hypnose.”