Natalie Straatman vertrekt als directeur van theater De Winsinghhof in Roden

Natalie Straatman vertrekt als directeur van theater De Winsinghhof in Roden. Ze gaat aan de slag bij schouwburg Ogterop in Meppel.

Natalie Straatman vertrekt als directeur van theater De Winsinghhof in Roden. Ze gaat aan de slag bij schouwburg Ogterop in Meppel.

Straatman (48) kwam drie jaar geleden bij De Winsinghhof. Ze had een bak aan ervaring: ze is voorzitter van de verenigde noordelijke schouwburgdirecties, adviseert de Raad voor Cultuur op theatergebied, was eerder directeur van Kunstenschool ZG in Stadskanaal, coördinator van het Bevrijdingsfestival in Groningen, hoofd horeca van de Groningse schouwburg, bedrijfsleider in Carré en verantwoordelijk voor de programmering van zakelijke evenementen in De Tamboer in Hoogeveen en bij Simplon in Groningen.

Die ervaring kwam van pas toen ze in de Winsinghhof begon.

Drie jaar geleden zat De Winsinghhof in zwaar weer. Onder een dak met de Stichtin Landgoed Mensinghe kwam het theater niet echt uit de verf. Mensinghe is erg gericht op toeristen. De Winsinghhof is er juist voor mensen uit Roden (en wijde omtrek).

Straatman leidde de losmaking van de stichting in goede banen, schudde de zaken op en kreeg het theater weer gezond.

,,Toen ik kwam lag er echt een uitdaging”, vertelt ze in Dagblad van het Noorden. ,,De tent was technisch failliet. Het vertrouwen was weg. Nu is alles weer helemaal in orde. Het loopt. Anderen kunnen het prima overnemen.”

Grote uitdaging in de afgelopen jaren was natuurlijk de coronacrisis waardoor De Winsinghhof noodgedwongen op slot moest.