Heerestraat op de schop - centrum van Roden krijgt een ingrijpende facelift

RODEN Het centrum van Roden staat voor een ingrijpende facelift. Maandagmiddag verrichtte wethouder Henk Kosters de openingshandeling van de werkzaamheden.

Het heeft lang geduurd voordat de plannen rond waren, maar deze zomer is de Heerestraat als eerste aan de beurt voor een opknapbeurt. Het centrum van Roden wordt een stuk groener. Er komt daarnaast meer plek om te parkeren. In de Heerestraat, tussen de (Wilhelminastraat en de Nieuweweg) wordt het aantal van 20 parkeerplaatsen verruimd naar 40. Maar er komt een einde aan het wildparkeren dat regelmatig op grote schaal plaatsvindt. Soms staan er wel zestig auto’s schots en scheef geparkeerd in dit drukke stukje Roden.

Roelofs Infra & Milieu werkzaamheden voert de werkzaamheden uit in het centrum van Roden. Wethouder Henk Kosters: ,,Na een lange voorbereiding gaat nu dan toch echt de schop in de grond. Dit doen we in fasen, zodat het centrum aantrekkelijk blijft om te winkelen en om zoveel mogelijk eventuele overlast te voorkomen. We beginnen dus op 7 juni in de Heerestraat-Noord en de werkzaamheden zijn volgens planning voor 1 september 2021 klaar.”

Het vervolg start in januari 2022. Dan beginnen de werkzaamheden in de Heerestraat-Midden en -Zuid en de Wilhelminastraat. Deze werkzaamheden duren tot en met juli 2022.

Projectleider Freddy Meulman van Roelofs Infra & Milieu: ,,De bewoners en winkeliers in het centrum van Roden zijn op de hoogte gebracht via een informatiebrief, waarin de geplande werkzaamheden zijn omschreven. We zien het als onze taak om de winkeliers en bewoners, maar ook het winkelend publiek zo goed mogelijk te informeren over wat we precies gaan doen, wanneer we het gaan doen, hoelang de werkzaamheden gaan duren en welke maatregelen we hebben genomen om hinder te voorkomen.”