We mogen weer wat meer!

NOORDENVELD Hier hebben veel ondernemers in de gemeente Noordenveld gesnakt: de verdere versoepeling van de lockdown.

Afstand houden blijft weliswaar het devies, maar er mag weer gevoetbald worden, theater De Winsinghhof moet weliswaar nog even wachten, maar sauna De Waterlelie in Zevenhuizen kan de zweethokken weer verwarmen en in Norg, Roden en Peize mogen de café’s en restaurants weer open.

Bij Merry Gold hebben Jenny Sze, haar broer Kim John Sze en diens vrouw Megan lang uitgekeken naar dit moment. Ze hadden de zaak nog maar net overgenomen van hun ouders (die het restaurant jarenlang dreven), helemaal opnieuw ingericht, de kaart gemoderniseerd of ze moesten alweer dicht vanwege de corona-maatregelen. De afhaalservice (afrekenen met een pinautomaat aan een stok) liep door en ook de bezorging (met name sushi was populair) liep goed, maar nu mogen de gasten weer echt aanschuiven en kan het trio jonge horeca-ondernemers met de equipe (ze zoeken nog mensen in de bediening) de gasten weer in de watten leggen.

Ze doen dat in een compleet heringericht restaurant. Strak, modern, smaakvol. De nieuwe generatie wil er echt een belevenis van maken voor de gasten. ,,We presenteren meerdere gangen met kleine hapjes uit heel Azië.” Dus niet alleen Chinees, maar bijvoorbeeld ook Vietnamees, Maleis, Thais. ,,En Japans. Sushi.” Doordat er met meerdere gangen gewerkt wordt, zitten de gasten langer en ervaren ze het bezoek aan Merry Gold, zo is de bedoeling, nog meer als een uitje. Overigens kunnen de gasten ook de vertrouwde gerechten als Babi Pangan en Foe Yong Hai bestellen. ,,Het is nieuw, maar ook vertrouwd.”