Zwembad Veenhuizen open

VEENHUIZEN Onder grote belangstelling van gezinnen en dappere zwemmers is afgelopen weekend de vlag van het zwembad gehesen door Jenny Harkema, bedrijfsleider van de Poiesz in Norg. Daarmee werd het bad voor het komende seizoen geopend.

In een klein officieel momentje werd even kort stilgestaan bij de huidige coronamaatregelen en het goede bericht over de naderende renovatie. Jenny Harkema overhandigde het bestuur een prachtige cheque van 1.517 euro. Dat was de prijs voor de behaalde eerste plaats bij de Poiesz Jeugdsponsoractie in Norg. Ook erg leuk om te vertellen: Zwembad Veenhuizen is op de vierde plaats van alle deelnemende verenigingen geëindigd.

Baantjes zwemmen

Uit handen van Otto Huisman, voorzitter van Veenhuizen Boeit, ontving het zwembad ook een cheque, met daarop het bedrag van 352 euro. Dit bedrag was het gevolg van de verkoop van t-shirts met een ‘Veenhuizer tekst’, die in 2020 verkocht zijn. Hetzelfde bedrag werd overhandigd aan Stichting Bewonersbelangen Veenhuizen. Daarna kon de jeugd te water voor een jeugdactiviteit in het recreatiebad en de overige zwemmers konden eindelijk hun baantjes zwemmen.

Openluchtbad Veenhuizen is voorlopig alleen nog geopend voor baantjeszwemmers, door de week alleen ’s morgens (met uitzondering van maandag) en ’s avonds, op zaterdagmorgen, zaterdagmiddag en zondagmiddag. Dat is natuurlijk heel erg sneu voor kinderen die wel graag komen zwemmen, maar vooral willen spelen in het water.

Kinderactiviteiten

Daarom heeft het bestuur, binnen de mogelijkheden die de coronaregels bieden, het volgende besloten: Vanaf aanstaande vrijdagmiddag is er wekelijks van 15.00 tot 17.00 uur een jeugdactiviteit in het zwembad. Vrijdag 14 mei wordt er gestart met een activiteit voor kinderen met een zwemdiploma. Vrijdag 21 mei is er een activiteit worden gehouden voor kinderen zonder een zwemdiploma. Komende vrijdag is het zwembad niet open voor kinderen zonder een diploma, de week erna niet voor kinderen met een diploma. Zodra de regels soepeler worden komen er ook voor kinderen weer veel meer mogelijkheden. Alleen kinderen uit de doelgroep zijn welkom bij deze jeugdactiviteiten, dus geen baantjeszwemmers. Kinderen hoeven zich niet aan te melden voor de activiteitenmiddag