Jong kooktalent bij Merry Gold

RODEN Tijdens de coronapandemie is gebleken dat een gezonde leefstijl zorgt voor een sterker immuunsysteem. De ontwikkeling van een (on)gezonde leefstijl begint voor een groot deel al op jonge leeftijd. Gelukkig wordt dit steeds meer bekend. Ouders vinden gezonde en bewuste voeding voor hun kinderen steeds belangrijker.

Mede daarom hebben Wouter Meertens (sport- en cultuurcoach van stichting WiN) en Anita van der Noord (van stichting de Nieuwe Leefstijl) kinderen uitgedaagd om mee te doen aan de receptenwedstrijd ‘Geef me de (Schijf van) Vijf, Kindermenu 2.0’.

Kinderen gingen in deze wedstrijd de strijd aan om het lekkerste, leukste en gezondste kindergerecht te maken. Jurylid wethouder Alex Wekema vond dat iedereen winnaar is en een prijs verdient. Maar van alle inzendingen heeft Alex Wekema toch een winnende recept uitgekozen, de Chinese pannenkoekjes van Sanne Bakker van OBS de Marke in Roden. Het recept van Sanne komt niet alleen op de menukaart van Merry Gold te staan maar ook in het provinciale Kidsmenu 2.0 receptenboekje.

Vrijdag deed Alex Wekema de prijsuitreiking doen in restaurant Merry Gold en alle kinderen die hebben deelgenomen zijn ervoor uitgenodigd. Megan Sze en het team van restaurant Merry Gold vinden het een goed idee om gezond Aziatisch eten te promoten onder kinderen. Voedzaam en gevarieerd eten zou bij ieder persoon hoog in het vaandel moeten staan, jong en oud. Er zullen door Merry Gold workshops gegeven worden op basisscholen over gezond en gebalanceerd eten.

In het onlangs verbouwde restaurant wordt er maximaal bijgedragen aan maatschappelijk verantwoord en duurzaam ondernemen. Een veelvoorkomend probleem binnen de horeca is onnodige verspilling van grote hoeveelheden etenswaren. In het nieuwe concept van Merry Gold worden alle processen gericht om voedselverspilling tot het minimale te beperken. Dit wordt bijvoorbeeld gedaan door gepaste portionering en efficiënt inkopen.