Op stap met José - Wiekie Huizinga

NOORDENVELD En zo zit je opeens heel onverwacht aan de keukentafel bij Wiekie Huizinga in Boerakker. Het scheelt: ,,Ik ben gek op onverwacht!”

Wie is Wiekie zal je denken, nou Wiekie is een bescheiden en creatieve kok. Ze heeft een eigen cateringbedrijf en bezorgt ook in Noordenveld.

Nadat ze de koksopleiding heeft gedaan, gaat ze aan het werk bij de Noorderkroon in Roden als instellingskok. Uiteindelijk was het verwarmen van de maaltijden het enige wat ze nog deed en dat was niet zo haar ding. In 2006 besluit ze daarom ook voor zichzelf te beginnen (inmiddels alweer 15 jaar geleden). Wat begon met kleine hapjes en buffetten is inmiddels uitgegroeid tot een cateringbedrijf. Er is heel veel mogelijk van ontbijten, brunchen, lunchen, diner, high tea/wine/beer, bbq’s, buffetten en hapjes. Wieke levert aan bedrijven en aan particulieren, voor ieder wat wils.

Als je een buffet nodig hebt inclusief bediening dan is dat mogelijk. Een ontbijt laten bezorgen bij iemand anders, maaltijden laten bezorgen of een andere vorm van eten - in overleg kan er vanalles. Alles is dagvers en bovendien zelfgemaakt. Het wordt geserveerd op mooie houten planken. Niks van plastic! De hightea wordt gebracht, compleet met engels (oud) service, heel schattig, ik ben er gek op!

De inkoop doet Wiekie ook allemaal zelf (Makro, plaatselijke groenteboer of slager). Het is best een bijzonder maar creatief beroep. Je moet kunnen plannen en stressbestendig zijn, het is hard werken en soms onder tijdsdruk. Soms is het zo druk dat 3 dagen waarin 38 uur gewerkt wordt heel gewoon is. Alleen met grote aanvragen heeft ze wel hulp van een andere kok. Bovendien helpt het hele gezin ook mee als het heel druk is (onder andere met bezorgen en in de bediening bij partijen). Maar meestal doet Wiekie alles alleen.

Ik volg op Facebook de pagina van Wiekie en ik moet zeggen als ik de foto’s voorbij zie komen van de mooie opgemaakte schalen vol met hapjes en lekkers dan heb ik wel zin in eten! Dat heb ik altijd wel trouwens. Volgend jaar word ik 50 en jullie raden het al: ik laat Wiekie de catering doen!

José Reijinga