‘Maanden geen omzet gehad’

RODEN Sinds vrijdag is het voor de marktlui die geen essentiële producten verkopen weer mogelijk om op de markt in Roden te staan.

Op de markt in Roden is het afgelopen vrijdag gezellig druk. Er staan weer meer kramen. Iedereen is blij dat ze er weer mogen staan. Sommige hebben het te druk voor een praatje.

Bij A en S GSM markthandel heeft de eigenaar even tijd om te praten. Vanaf half december is hij dicht geweest. ,,Ik heb meer dan vijf maanden geen omzet gehad. Ik ben inmiddels door mijn spaargeld heen.”

Vrijdag is voor hem de eerste dag dat hij weer op de markt mag staan. Roden is voor hem een leuk dorp, hij vind de mensen leuk en de collega's die ook op de markt staan vindt hij leuk. Er is een collega die voor hem momenteel het stageld betaalt. Voor een plek betaald hij 120,00 euro in de maand. Dat is voor 4 keer (60,00 euro stroom, 60 euro stageld).

Toen hij dicht moest heeft hij zich wel afgevraagd waarom hij dicht moest en de essentiële marktkramen niet. Terwijl er bij de bakker, slager en groenteman vaak rijen staan en bij hem niet. Wat is het verschil?! Gelukkig is hij vandaag weer aanwezig op de markt en hij is dik tevreden over de omzet.