Opgelet! Blauwe zone gaat vandaag in!

RODEN De blauwe parkeerzone in Roden gaat vandaag in. Het gaat om een tijdelijke parkeerschijfzone (blauwe zone) die is ingesteld in een deel van het centrum van Roden. De blauwe zone geldt een half jaar op maandag tot en met zaterdag van 9:00-18:00 uur.

Jumbo verhuist tijdelijk naar de Albertsbaan, de Heerestraat wordt heringericht en de route voor buslijn 4 in het centrum wordt aangepakt. Hierdoor staat de bereikbaarheid van het centrum van Roden de komende periode onder druk. De blauwe zone helpt om parkeergelegenheid te houden.

Om het ongemak voor bewoners in het centrum te beperken kan per adres één ontheffing worden verleend. Dit geldt voor de adressen die geen eigen parkeergelegenheid hebben. Voor ondernemers geldt dat zij één ontheffing kunnen aanvragen als zij kunnen aantonen dat zij deze nodig hebben voor het uitoefenen van bedrijfsactiviteiten. Er zijn geen kosten verbonden aan deze ontheffing. Alleen bewoners en bedrijven met een adres in het gebied binnen de blauwe lijnen op de afbeelding kunnen ontheffing aanvragen.