Koopappartementen op Julianaplein

RODEN Er komen 18 koopappartementen op de plek van de oude Aldi aan het Julianaplein. De oude Aldi gaat tegen de vlakte. Het pand aan de voorkant van het plein, waarin Compuservice 4 You is gevestigd, blijft staan. Dat meldt de woordvoerder van ontwikkelaal Komen Vastgoed uit Heerhugowaard.

De nieuwbouw omvat drie bouwlagen en zullen vooral interessant zijn voor de starters op de woningmarkt, verwacht de woordvoerder. ,,Maar ook voor senioren kunnen de woningen aantrekkelijk zijn. Maar er komt geen lift in het complex.”

De appartementen variëren in oppervlak van 55 tot en met 65 vierkante meter. Op de begane grond hebben de woningen een tuin. De doorsteek naar het achtergelegen Noordenveld wordt iets prominenter. De schop gaat op z’n vroegst volgend voorjaar in de grond. Het bestemmingsplan moet eerst aangepast worden, omdat op het huidige pand een winkelbestemming rust. De bouw van het complex duurt naaar verwachting een jaar.

Het ritselt momenteel van de bouwplannen in de gemeente Noordenveld. Daarbij wordt ook nadrukkelijk gekeken naar de herbestemming van bepaalde locaties. Het Julianaplein is een duidelijk voorbeeld waarbij de plannen al in een vergevorderd staduim zijn. Ook het postkantoor in Roden wordt vervangen voor woningen. Inmiddels zijn er meer zogenoemde zoeklocaties voor woningbouw aangewezen, waarbij een bestaande bestemming wordt gewijzigd. Zo komt in Norg bijvoorbeeld de locatie van het Nassau College beschikbaar voor zogenoemde ‘inbreiding’. Ook het dorpshuis aan de Esweg en de naastgelegen gemeentewerf in Peize zijn in beeld.

Meer omstreden is het eventueel volbouwen van de weilanden tussen de Zulthe en de Maatlanden, pal aan het Natuurschoonbos tussen Roden en Nietap.