Nieuwe stappen in kleinschalige bouwplannen

RODEN Het bestuur van de gemeente Noordenveld zet nieuwe stappen om de bouw van woningen op twee plekken in roden op termijn mogelijk te maken.

Voor de ontwikkeling van locatie van het terrein van het oude postkantoor aan in Roden is nu het plan ter inzage gelegd. Op de plek van dit al jaren leegstaande oude postkantoor worden 17 nieubouwwoningen gebouwd. Het worden 2/1-kap woningen, hoek- en tussenwoningen.

Ook wil het gemeentebestuur verder met de ontwikkeling van 18 appartementen op de locatie aan het Julianaplein in Roden, waar voorheen de Aldi was gevestigd.

Tenslotte stelt het gemeentebestuur de gemeenteraad voor om het bestemmingsplan voor Oosterveld 2 en 3 in Norg vast te stellen. Hier moet een mix komen van vrijstaande woningen, rijtjeshuizen en twee-onder-een-kappers.

De gemeente Noordenveld is op allerlei plekken in het dorp op onderzoek uit naar plakken waar grotere of kleinere bouwprojecten gerealiseerd kunnen worden. Zoals vorige week gemeld, kijkt de gemeente Noordenveld daarbij ook naar grotere uitbreidingen achter Nieuw-Roden en tegen het Natuurschoonbos aan.