Drents Museum deelnemer pilot sneltesten

ASSEN Musea kunnen veilig en verantwoord open blijkt uit de ervaringen van 2020 met het anderhalvemeterprotocol. En daarom gaat het Drents Museum samen met zestien andere musea een pilot aan in samenwerking met de Museumvereniging en het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

Op 19, 20 en 21 april kunnen Museumkaarthouders het museum in Assen bezoeken op vertoon van een negatieve sneltest. Deze sneltest kan gratis worden afgenomen bij deelnemende testcentra. Ook Bar Brasserie Pingo en de Museumshop zijn deze dagen open. Ticketing gaat volgende week via museum.nl van start.

De pilot maakt deel uit van het plan waarmee het ministerie van OCW de inzet van sneltesten in de culturele sector wil onderzoeken. Met als doel het testen van de infrastructuur rondom sneltesten in combinatie met cultuurbezoek en om te ontdekken hoe bezoekers dit bevalt. Zo wordt zichtbaarder of sneltesten kan helpen het maatschappelijk leven weer op gang te brengen. De pilot wordt gehouden in de Nationale Museumweek, van 19 tot en met 25 april 2021.