Eerste praktijkverklaring in Noordenveld

RODEN/LEEK Afgelopen week was de eerste diploma-uitreiking in de gemeente Noordenveld van Praktijkleren. Daniel heeft de afgelopen 4 maanden hard gewerkt bij Divoza in Leek om zijn praktijkverklaring voor logistiek medewerker niveau 2 te halen. In de 4 maanden dat hij daar werkzaam was, leerde hij goederen ontvangen en opslaan, orders verzamelen en verzenden. Jetse Ploeg begeleidde hem op de werkvloer van Divoza. Koos Weerts vanuit de school Noorderpoort waarborgde de erkende MBO-werkprocessen.

Daniel spreekt en schrijft niet zo goed Nederlands. Hij kan daardoor niet meekomen op school, maar is wel een vakman die graag aan de slag wil.

Erkende leerbedrijven, mbo-scholen, gemeenten, UWV en sociale werkvoorziening zijn gestart met Praktijkleren. Dit is juist bedoeld voor die mensen die heel goed zijn in de praktische kant van de opleiding en niet goed in de theorie waardoor het behalen van een volledig mbo-diploma of een mbo-certificaat nog een brug te ver is. Leren in de praktijk en daar uiteindelijk een praktijkverklaring voor behalen kan helpen om mensen weer mee te laten doen. Soms betekent dit dat een kandidaat toch de theoriekant een kans gaat geven en verder doorleert in het mbo.

Daniel heeft eerste stage gelopen bij Divoza om zijn werknemersvaardigheden te vergroten en om te kijken of dit een baan is die hem bevalt. Daarna zijn we gestart met Praktijkleren. Daniel volgde geen lessen op school maar leerde de werkprocessen op de werkvloer. En dankzij de inzet van Divoza en vrijwilliger Klaas Poelstra heeft hij ook zijn heftruckcertificaat weten te behalen. Met zijn praktijkverklaring kan hij ook aan andere bedrijven laten zien wat hij kan. Hij gaat vol enthousiasme solliciteren op een baan als logistiek medewerker bij een bedrijf in de buurt.

Bent u op zoek naar een logistiek medewerker? Heeft u werknemers in dienst die u graag een praktijkverklaring wilt meegeven? Bent u een werkzoekende die graag met zijn handen werkt, maar geen diploma hebt? Meer informatie op https://www.werkinzicht.nl/werkgevers/praktijkleren.