Op stap met José - Tuiniehuis

NORG Thuiswerken is een zeer hot item tegenwoordig. Ik denk dat inmiddels 80 % thuiswerkt sinds de coronacrisis. Een goede werkplek is wel een dingetje geworden. Marinus Pranger en Wouter Asmus hebben daar iets heel moois op gevonden. Marinus heeft in zijn tuin (in Norg) in 2016 al een kleine kubus gebouwd. Dit is zijn werkplek. Een heel lief klein huisje, met een bureau met een houtkacheltje. Het huisje heeft veel ramen en je zit tijdens je werk gewoon lekker in de tuin. Toen ik het zag was ik op slag verliefd op dit kleine huisje. In het verleden kreeg Marinus al vaker opmerkingen, wat leuk, dat zou ik ook wel willen zo'n werkplek, maar ja niet echt nodig.

In 2020 is dit een heel ander verhaal. Thuiswerken is het nieuwe normaal. Als je kunt, moet je thuiswerken. Veel mensen hebben geen ruimte waar ze rustig kunnen thuiswerken en doen dit aan de keukentafel waar ook de kinderen zitten en die online lessen volgen. De kleine kinderen spelen in de kamer. Kortom het is een chaotische situatie geworden. Thuiswerken is verre van ideaal met zo veel geluiden om je heen. Samen met Wouter gaat Marinus aan de slag om te kijken of het mogelijk is om deze Tuiniehuisjes op de markt te brengen, en dat lukt!

Begin januari 2021 hebben ze een website in de lucht: Tuiniehuis.nl. Tuiniehuis is een huisje in je tuin om in te werken. Zo heb je het gevoel dat je in de natuur zit, ontspannen en productief tegelijk. Het is een kubus van 3 bij 3 meter met twee blinde muren, een vlak dak en twee open wanden met glas voor veel licht en een ruime blik op de tuin. De kubus is geheel geïsoleerd en met alle gemakken van de moderne tijd om thuis te kunnen werken. Wat ik weer heel erg leuk vind is dat ze de huisjes bouwen met duurzame en circulaire materialen met een hoge kwaliteitsstandaard. Bovendien staan die huisjes er binnen twee dagen. 

Je kunt het huisja natuurlijk ook gebruiken als een gastenverblijf. Bovendien denk ik dat als de crisis weer voorbij is dat de helft van de thuiswerkers vaker wil gaan thuiswerken (ik wel in ieder geval). 

Door José Reijinga