Op stap met José - Dieter en Kristiaan

RODEN Zolang ik in Roden woon kom ik bij Dieter Zweers in de praktijk met mijn veestapel. Afgelopen week was ik bij Dieter omdat mijn kater Jelle een hele dikke poot had. Hij vertelde dat hij na jaren alleen te hebben gewerkt gaat samenwerken met Kristiaan Windt. 

Een mooi moment om een kop koffie te gaan drinken met Dieter en Kristiaan. De praktijk is te druk om het alleen te doen. Met de komst per 2 januari 2021 van Kristiaan gaan ze het werk verdelen. Dierenartsen Praktijk Roden is een praktijk voor groot- en kleinvee. Dat is best druk. ‘s Morgens hangen de boeren aan de lijn met een zieke koe of een ziek paard waarbij je dan op huisbezoek moet. ‘s Middags is het inloopspreekuur en de operaties van het kleinvee en ‘s avonds is er weer een inloopspreekuur. In verband met de coronacrisis is er op dit moment geen inloopspreekuur maar moet je een afspraak maken. 

Ik wil natuurlijk weten wat leuker is: kleinvee of grootvee. Beide mannen vinden de afwisseling erg leuk waarbij voor Kristiaan wel de voorkeur uitgaat naar het grootvee. Dieter gaat zich voornamelijk bezig houden met het kleinvee en Kristaan met het grootvee waarbij ze elkaar ook gaan overnemen zodat ze beide gebieden blijven doen. De visie van de praktijk is no nonsens en oog voor mens en dier. Ik kan dat beamen want ik kom al jaren in deze praktijk en ik heb ook al wat verdrietige dingen meegemaakt met mijn beestjes maar ik voel me door Dieter altijd goed geholpen. Ik weet nog dat ik twee jaar geleden mijn hond liet castreren en dat Dieter zei, ik zie dat je zenuwachtig bent, ik bel je zodra ik klaar ben. Dat deed hij ook en alles was ook goed gegaan. 

Ik heb ook een rondleiding door de praktijk gekregen en mocht vandaag achter de gesloten deuren kijken. De operatiekamer, de röntgenkamer, het laboratorium. Erg leuk om te zien. Ze doen heel veel zelf, dat is wel heel erg fijn. Zowel voor dierenarts, dier en baasjes. Sinds vandaag weet ik ook dat koeien eigenlijk heel lui zijn en ook kieskeurig zijn qua weer. Ze willen niet in de regen staan en heel warm is ook weer niet zo prettig. Een keizersnede bij een koe gebeurt terwijl de koe gewoon staat en ondertussen gewoon staat te eten. Eigenlijk zou ik wel eens een dag mee willen lopen, zowel naar de boer en zijn vee en op de praktijk! Ik weet niet of ik overeind blijf staan als ik heel veel bloed zie…

Heb jij sinds vorig jaar ook een huisdier aangeschaft door de corona en heb je nog geen dierenarts dan is dit een hele leuke praktijk. Hij zit aan de Ceintuurbaan Noord 105 D in Roden. Ik vertrouw mijn dieren met een gerust hart toe aan Dieter en Kristiaan. 

José Reijinga