Eerste nummers Hilversum 3 op Spotify

RODEN In het jaar 2020 tussen alle stress van de corona door bloeide er een nieuwe band op: Hilversum 3. De muzikanten: Axel de Meijer, Eddy Tinge, Michel Tinge en Coenrad van Meekeren hebben Nederlandstalige teksten die ze zelf hebben geschreven, geproduceerd en vertolkt en daarvan vervolgens een album gemaakt. De nummers zijn persoonlijk, gevoelig en raken je. 

Het viertal is een echt team. Eddy is het creatieve brein, hij heeft de meeste teksten geschreven, Axel is degene van de techniek, Michel is degene die de bruikbare aanvullingen doet en stuurt op de inhoud en Coenraad houdt zich vooral bezig met de muziek. ,,Het is geen band voor in een feesttent, maar juist heel geschikt voor het theater. Het is luistermuziek, kan op de achtergrond, of tijdens het eten”, legt Axel de Meijer (die het bedrijf G2 Surveys runt vanuit Leek) uit. Op 1 december 2020 werden de eerste drie nummers op Spotify gezet. 

Over de naam Hilversum 3 is nagedacht. Hilversum 3 stamt van de tijd dat de drie jongens zijn begonnen met muziek, hun eerste bandje oprichten. op Hilversum 3 hoorden ze de muziek die hen gevormd heeft. De band plaatste op Facebook een oproep om mee te denken over een naam, daar zijn veel reacties op gekomen. Uiteindelijk zijn er vier namen overgebleven en paste Hilversum 3 het beste bij de band. 

Het album Zonlicht wordt in de loop van 2021 op vinyl en uiteraard ook digitaal uitgebracht. Het wordt weer tijd om de platenspeler uit de kast te halen! Je kunt alvast luisteren op Spotify, You Tube of via de website: www.hilversum3.com.

Door José Reijinga