Koorschool Drenthe kiest voor bestendige toekomst en gaat verder als stichting

REGIO Vanwege de groei van Koorschool Drenthe hebben de oprichters besloten deze om te vormen tot stichting.

Arian van der Mark: ,,Door het werken met een stichtingsbestuur kunnen taken verdeeld worden en het is ook prettig als er meer mensen meedenken over het toekomstbestendig maken van de koorschool. Zo zouden we de doelgroep komend jaar graag willen uitbreiden met een puber/jongerenkoor en wellicht een volwassen mannengroep, zodat we vaker meerstemmige muziek kunnen uitvoeren. En zo hebben we nog wel wat ideeën op de plank liggen.”

De vrouw van Arian licht nog toe: ,,Er zitten nog meer voordelen aan het vormen van een stichting, bijvoorbeeld op het gebied van het verkrijgen van subsidies of het vinden van sponsoren. We gaan proberen om een ANBI status te krijgen, waardoor het aantrekkelijker wordt om de Koorschool financieel te ondersteunen.”

Vanwege de maatregelen door het coronavirus zijn de mogelijkheden om activiteiten wel wat beperkt. Maar dat weerhoudt hen er niet van om met de plannen aan de slag te gaan: “we kijken vooral naar wat wél kan. Dat we blijven zingen is het voornaamste. Of dat nou online of individueel gebeurd, het plezier is er niet minder om”.

Kijk voor meer informatie op de website www.koorschooldrenthe.nl