Alida’s: nieuw en toch vertrouwd

RODEN De broers Arjen en Jan de Groot hebben halverwege januari 2020 Alida’s overgenomen. De broers zijn in juni 2018 begonnen met het horeca avontuur toen ze ‘t Koepelbos in Oldeberkoop kochten. De beide jongens hebben niet veel horecaervaring, ze hebben baantjes in de horeca gehad maar Arjen was altijd werkzaam in de ICT.

Toch leek het de broers een groot avontuur om een eigen bedrijf in de horeca te beginnen. Alida’s kwam op hun pad en dat hebben ze gekocht. Jan is full-time werkzaam bij ‘t Koepelbos en Arjen runt Alida’s en weet inmiddels dat het topsport is. Het is erg druk bij Alida’s. Arjen laat weten dat er niks is veranderd bij Alida’s. Het is nog steeds zoals het was: vertrouwd en lekker eten. Er zijn achter de toonbank wat nieuwe gezichten bijgekomen maar er zijn ook nog steeds bekende gezichten.

Arjen heeft twee teamleiders in dienst, te weten Kerwin Wiersum en Jordan de Boer. Zelfs is hij veel achter de schermen bezig maar als het druk is dan springt hij zo bij, geen enkel probleem! Op drukke dagen zijn ze met ongeveer vijftien personen aan het werk. Mensen vragen zich wel eens af of dat niet te veel is, maar het is hard werken bij Alida’s en daarom ook echt nodig. Sinds de corona is het bezorgen ook meer en meer in trek bij mensen. Inmiddels zijn er vijf fietsen en is er een auto waar ze mee bezorgen. De gele Alida’s jas op de e-bike is de afgelopen maanden niet meer weg te denken uit het straatbeeld van Roden.

Arjen benadrukt dat hij het werken met elkaar erg belangrijk vind en dat ze met elkaar een team vormen. Iedereen is gelijk, samenwerken en het gezellig met elkaar hebben, dat is de visie van Arjen. Kortom Alida's was en is nog steeds een begrip in Roden.

Door José Reijinga