‘Pak gevaarlijke kruising aan’

De gevaarlijke kruising van de Dwazziewegen met de N372 moet veiliger. De gemeenteraad vindt dat het gemeentebestuur hierover bij de provincie aan de bel trekt.

De kruising is al gevaarlijk, maar dat zal er niet minder op worden als straks de nieuw te bouwen gemeentewef via deze afsdlag bereikt kan worden. GroenLinks en PvdA willen dat in ieder geval de snelheid ter hoogte van de kruising naar beneden gaat. Tijdens de raadsvergadering die afgelopen woensdag werd gehouden kwamen ook ideeën voor een rotonde voorbij.

Wethouder Kirsten Ipema van Gemeentebelangen beloofde bij de provincie aan te dringen op maatregelen. Wel wil ze eerst goed laten bekijken op welke manier de gevaarlijk situatie het best aangepakt kan worden.

Tijdens de vergadering kwam ook de gemeentewerf aan bod. De nieuwbouw van de gemeentewerf en het afvalbrengstation van de gemeente Noordenveld valt ruim 1,7 miljoen duurder uit dan voorzien, zo werd onlangs bekend. De totale kosten komen uit op ruim 10,7 miljoen euro. De meeste partijen vonden de budgetverhoging voor een circulaire gemeentewerf te billijken. Alleen de VVD-fractie noemde de meerkosten ‘onvoorstelbaar’ en vond het circulair bouwen overdreven.

Als de nieuwe gemeentewerf en milieustraat klaar zijn, sluiten de huidige werven in Norg, Peize en Roden, evenals het afvalbrengstation in Roden. De oude terreinen moeten worden verkocht om de 1,7 miljoen extra kosten te dekken. Het is de bedoeling dat de nieuwe gemeentewerf met afvalbrengstation aan de Ekkelkamp in Roden eind 2022 in gebruik kan worden genomen. De huidige werven in Norg, Peize en Roden sluiten zodra de nieuwe werf in gebruik is. De oude terreinen worden verkocht.