Basisscholieren De Zeijer Hoogte samen aan de ontbijttafel tijdens Nationaal Schoolontbijt

ZEIJEN Het Nationaal Schoolontbijt is jaarlijks dé week waarin bijna een half miljoen kinderen samen gezond en gezellig ontbijten in de klas.

Dit jaar wordt tijdens de 18e editie, van 2 tot en met 6 november, op zo’n 2.250 basisscholen door heel Nederland ontbeten. In Drenthe doen 71 basischolen mee waaronder OBS De Zijer Hoogte in Zeijen.

Het thema dat dit jaar centraal staat, is: ‘Een betoverende tijd begint met een goed ontbijt’. De kinderen worden op 2 november online verwelkomd door tv-presentatrice Jessica Mendels met een online ontbijtjournaal. In dat journaal is op diverse manieren het jaarthema terug te zien. De organisatie van het Nationaal Schoolontbijt maakt op deze dag ook de resultaten bekend van recent onderzoek naar gezond eten op school.

Online opening

Vanwege corona opent actrice en presentatrice Jessica Mendels het Nationaal Schoolontbijt digitaal, waarbij onder andere Bas Muijs, Roodkapje uit de Efteling en natuurlijk kinderen een rol hebben. Als nieuwe ambassadrice van het Nationaal Schoolontbijt bezoekt Jessica Mendels in deze week diverse scholen om te vertellen over het belang van een gezond ontbijt. Door haar diabetes weet ze hoe belangrijk gezond eten is.