Kindermaand op Mensinge

Oktober is kindermaand…. In Museum Havezate Mensinge is er van alles voor de jeugd te beleven. Er zijn speciale speur- en ontdekkingstochten voor alle leeftijden. Afgelopen zondagen kwamen veel kinderen met hun ouders speciaal voor de Koffer van de Joffer.

Christine Kymmell was één van de bewoners van Mensinge. Aanvankelijk was de havezate een zomerverblijf voor de Kymmells. Maar sinds 1924 tot aan haar dood in 1949 woonde Christine Kymmell permanent op Mensinge. Als Christine een keer met de koets van Utrecht (haar eerste woonplaats) naar Roden gaat heeft ze een grote koffer bij zich met allemaal spullen. Sukkel de Boswachter legt alle spulletjes op een verkeerde plek neer. Aan de kinderen de taak om alle spullen uit de koffer terug te vinden en op de goede plek neer te leggen.

Mensinge is tot begin december alleen geopend op zaterdag en zondag van 13.00 tot 16.30 uur. Er geldt dan een speciale herfstactie: voor de normale entreeprijs ontvangen bezoekers toegang tot de havezate, een mooie wandelroute door de Mensingebossen langs de plekken die Christine’s broer Coenraad heeft geschilderd en een kop soep to-go van Cuisinerie Mensinge voor onderweg.