Bart en Teun Stuurwold helpen Horeca

RODEN Toen corona in maart van dit jaar Nederland binnendrong en we massaal in een intelligente lockdown belandden schoten de leuke initiatieven als paddenstoelen uit de grond.

De horeca moest de deuren op slot doen en richtte de pijlen al gauw op de bezorging van maaltijden. De broers Bart en Teun Stuurwold van Stuurwold Fietsspecialisten! wilden iets doen voor hun collega ondernemers en kwamen met een briljant plan. Om snel van A naar B te kunnen stelden zij de verhuur & leen E-bikes gratis ter beschikking voor de horeca in de regio.

„Het werd rustiger in de winkel, de mensen waren in het begin een beetje terughoudend en we hadden hier veel fietsen staan. Teun en ik keken elkaar aan en zo werden de lijntjes uitgezet”, vertelt Bart. En met succes. De gratis verhuur van de E-bikes ging als een trein in de omgeving van Roden. Maar ook restauranthouders uit Winsum wisten de winkel van de broers te vinden.

Nu er opnieuw een gedeeltelijke lockdown van kracht is, de horeca opnieuw hard wordt geraakt en er weer meer bezorgd zal worden, komen de broers met hetzelfde aanbod en helpen zij de horeca graag een handje door de E-bikes gratis aan te bieden. Pizzeria Bella Sardegna is een van de zaken die opnieuw gebruik maakt van onze E-bikes”, zegt Bart. „En we hebben er nog meer staan dus elke horecaondernemer mag zich melden.”

Volgens Bart heeft de fietsenbranche weinig last van de crisis. De eerste maanden van de corona werden er veel E-bikes aangeschaft. De mensen stapten minder in de bus of in de trein maar ook tijdens vakanties werd er veel meer gefietst. En nu nog steeds zijn de E-bikes niet aan te slepen waardoor de voorraden op raken.

Op vrijdagmiddag 16 oktober tegen sluitingstijd is er nog volop bedrijvigheid in de zaak aan de Nieuweweg. „Druk, druk, druk”, lacht Teun. „Maar we klagen niet.”

Door Ineke Bos