Het theaterseizoen bij JeugdTheaterSchool Dynamo TDI gaat weer van start

NORG Vanaf maandag 26 oktober start in Norg het nieuwe seizoen van JeugdTheaterSchool Dynamo TDI. Er zijn lessen in drie leeftijdscategorieën: kinderen tussen 6 en 8 jaar, kinderen tussen 9 en 12 jaar en jongeren vanaf 12 jaar. Bij Dynamo TDI leren deelnemers op een leuke en uitdagende manier wat toneelspelen is.

Je maakt je de diverse kneepjes van het theatervak eigen. Er wordt een beroep gedaan op je fantasie en inlevingsvermogen. In de lessen wordt geïmproviseerd en met tekst gespeeld. We werken in blokken van veertien weken. Elk blok eindigt met een presentatie of voorstelling. De afgelopen zomer heeft het docententeam van Dynamo TDI diverse werkvormen en manieren van presenteren bedacht die op een leuke, leerzame en ludieke manier kunnen worden uitgevoerd in tijden van het coronavirus.

Voor al jongerengroepen in Drenthe organiseert TDI het Young XPeriment Festival, dat dit seizoen plaatsvindt in Schouwburg De Tamboer in Hoogeveen. In dit experiment gaan jongeren de uitdaging aan om samen met hun docent een eigen eenakter te maken. Vooraf wordt voor elke groep een theatercasus uitgeschreven door de algemeen directeur van Garage TDI. Ook zijn diverse andere activiteiten zoals de Mystery-theaterdag voor 50 kinderen uit Drenthe, die in één dag tijd een voorstelling in elkaar zetten, en de TDI-Theaterbende, waarmee kinderen en jongeren professionele voorstellingen bezoeken en undercover als theaterrecensent het jeugdtheaterfestival Art of Wonder bezoeken.

Jongeren die verder willen met theater kunnen vanaf hun 14e auditie doen bij Brandstof TDI Vooropleiding Theater & Productiehuis. Brandstof TDI en Dynamo TDI zijn beide onderdeel van Drents JeugdTheater Garage TDI.

Dynamo TDI organiseert gratis proeflessen voor kinderen die eens willen kijken wat het volgen van lessen op een jeugdtheaterschool zoal inhoudt. Meer informatie hierover en over inschrijven staat op de website www.jtsdynamo.nl