Visser neemt de leiding over bij schaakclub Roden

RODEN De vijfde ronde van de interne competitie van schaakclub Roden gaf een wisseling van de wacht te zien. De koplopers, Ruurd Kunnen en Tom Visser wonnen beiden, Kunnen van Johan Zwanepol en Visser van Ale Bakker.

Doordat Bakker op de ranglijst hoger stond dan Zwanepol, leverde Vissers overwinning meer punten op dan de winstpartij van Kunnen. Het verschil was net genoeg om de kleine achterstand van Visser te veranderen in een kleine voorsprong. Bakker staat op de derde plaats met een behoorlijke achterstand van zo’n 90 punten.

Visser en Kunnen hadden degelijke, overtuigende partijen afgeleverd. De meest opzienbarende partij van deze ronde was de winst van Teije Smedinga op Theo Wolthekker. Wolthekker had een veelbelovende aanvalspositie opgebouwd, gewoonlijk een kolfje naar zijn hand, maar hij aarzelde bij de afwerking.

Daarop reageerde Smeding uitstekend. Hij creëerde tegenkansen die tenslotte uitmondden in een verdiende overwinning. Ook voor Andre Oldenburg was het heugelijke avond. Tegen Jannie Russchen scoorde hij zijn eerste winstpartij.