Schaakclub Roden begint competitie met maatregelen vanwege coronavirus

RODEN Een achttal schakers heeft maandag 14 september een begin gemaakt met de nieuwe competitie van schaakclub Roden. Dit gebeurde wel met een aantal maatregelen vanwege het coronavirus.

Even had het er naar uitgezien dat, ondanks eerdere richtlijnen, de spelers tijdens de partij 1,5 meter van elkaar af moesten zitten. Dat zou een schaakpartij erg moeilijk hebben gemaakt. Gelukkig had de club in de ledenvergadering besloten om doorzichtige schermen tussen de spelers op te stellen en bij navraag bij de schaakbond bleek dat door deze maatregel de afstand tijdens de partijen kwam te vervallen.

Buiten de partijen golden alle regels onverkort. Deze werden goed in acht genomen, zonder dat het elk gesprek onmogelijk maakte. Alles bij elkaar is gebleken dat er op een zeer acceptabele manier geschaakt kon worden.

Alle vier de partijen hebben een beslissing opgeleverd. Het meest opvallend was de winst van Frans van Doorn op Henk van Bemmel, niet zozeer vanwege de uitslag, maar doordat Van Bemmel in een gelijke stelling een paard op a8 had gezet, in welke verre uithoek het door een simpel schaakje verloren ging.