Honderden slaapzakken bij Kampeerhal

RODEN Annemiek en Maaike zijn er een tikje beduusd van. De afgelopen dagen werden in no time honderden slaapzakken ingeleverd bij de Kampeerhal aan de Vrijetijdsboulevard in Roden.

Allemaal bestemd voor het vluchtelingenkamp in Moira waar recent brand uitbraak waardoor vluchtelingen dakloos raakten. ,,Echt niet te geloven”, zegt Annemiek op woensdagochtend. ,,Dit is de derde dag en de teller staat al op 810.”

De Kampeerhal is een van de Drentse inzamelpunten. Achter Annemiek en Maaike staan verrijdbare kratten boordevol slaapzakken. ,,Het loopt echt storm”, zegt Maaike. Ze heeft het nog niet gezegd of er draait een auto de grote parkeerplaats op. Pascal Rust komt met de armen vol de winkel inzetten. ,,Dit zijn er vijf”, zegt hij terwijl hij het zweet van zijn voorhoofd veegt. ,,Mijn vrouw heeft dit ingezameld via Facebook.”

Maaike en Annemiek krijgen amper de tijd om Rust, die helemaal uit Noordseschut (achter Hoogeveen) naar Roden is gereden, te bedanken. ,,Ik heb nog meer!” En weg is hij.

De medewerksters van de Kampeerhal leggen uit dat er heel vele initiatieven in Roden en omgeving zijn opgebloeid waarbij mensen geld inzamelen voor slaapzakken. ,,Mensen mochten ook doneren. Als ze 35 euro overmaakten, haalden we een slaapzak hier uit het rek voor Moira.”

Rust legt nog vijf slaapzakken op de toonbank en maakt zich alweer uit de voeten.

Er liggen moemnteel heel even wat minder slaapzakken in de reguliere verkoop. De Kampeerhal doneerde zelf 50 zakken. Zorg Anders doneerde voor 100 slaapzakken. ,,En er komt zometeen nog een mevrouw oom 22 slaapzakken af te rekenen”, zegt Maaike.

Rust komt opnieuw met de handen vol naar binnen. ,,Dit zijn er zes.”

,,Dan staat de teller nu op 826”, stelt Annemiek vast.

Door Bram Hulzebos