Ook je tuin helemaal herontdekt deze zomer? Maak het een nóg fijnere plek!

Aangeboden door: Houthandelonline.nl

De afgelopen maanden hebben Nederlanders massaal het genot van een eigen tuin of andere buitenruimte ontdekt. Of die tuin nu direct aan je huis grenst, of een volkstuin is op een paar minuutjes fietsen: je eigen plek buiten is je veel waard. Die is heilig. Toch?

Daarom gaan we het in dit artikel eens hebben over manieren om er een nóg prettigere plek van te maken, door te zorgen voor wat meer privacy en beschutting zodat jij er volgend voorjaar (en tijdens de mooie na-zomerse dagen die ons wellicht nog gegeven zijn) nóg lekkerder bij zit in je eigen stukje buiten.

De basis van iedere afscheiding

Om maar bij het begin te beginnen: er zijn verschillende mogelijkheden om jezelf van meer privacy of beschutting te voorzien in jouw eigen plekje buiten. Denk hierbij aan een prieel, veranda of tuinhuis. Maar de meest gebruikte vorm van beschutting en privacy is toch wel de schutting.

Welke uitstraling kies jij?

Wanneer de hardhouten palen of geïmpregneerde palen staan, is het natuurlijk tijd voor de daadwerkelijke afscherming. Hierbij wordt meestal gekozen voor hout. Voor een rustieke uitstraling kies je bijvoorbeeld voor een schutting van schaaldelen: fijnbezaagde, ruwe schorsplanken van Douglas hout. De grillige lijnen in het hout zorgen voor een schutting die er robuust en landelijk uitziet.

Verkies jij groen boven hout? Dan kun je er ook voor kiezen om de schutting te maken van gegalvaniseerd gaas. Met behulp van elektriciteit is hierbij een laagje metaal op het gaas aangebracht. Dat ziet er niet alleen fraai uit, maar zorgt er ook voor dat het gaas beter bestand is tegen weer en wind. De finishing touch van zo’n schutting van gaas wordt gevormd door de planten. Kies een aantal sterke en mooie klimmers, die passen bij jouw smaak en de uitstraling van je tuin. Met de klassieke klimop (Hedera) zorg je bijvoorbeeld voor een muur van strak groen. Meer kleur krijg je met een klimmer die mooie bloemen geeft, zoals Suzanne-met-de-mooie-ogen, vuurdoorn of klimhortensia.

Kom tot rust in je moestuin

Niet iedereen beschikt over een eigen tuin. Maar wie weet heb jij wel een eigen volkstuin, waar je ook een schuurtje of zomerhuisje mag plaatsen. In het schuurtje is ruimte voor tuingereedschap en tuinmeubilair. Na het tuinieren kun je met een voldaan gevoel plaatsnemen op een stoel of bankje  om nog even te genieten met een drankje, een goed boek, gezelschap of gewoon helemaal even niemand. Met een afbakening van weidepalen en een zomerhuisje, creëer je van je volkstuin een fijne plek om tot rust te komen en te genieten van alles wat groeit op jouw plek.