Geen bommetje!

VEENHUIZEN Vrijdagmorgen heeft de ‘Jeugd van vroeger’ als eerste het seizoen afgesloten in zwembad Veenhuizen. Iedere ochtend zwommen zij hun baantjes en kletsten gezellig bij. Na hun laatste baantjes gezwommen te hebben werd er afgesloten met een kopje koffie en een heleboel plezier.

Voor hen zijn deze baantjes meer dan alleen de dagelijkse beweging, ook de gezelligheid is natuurlijk heel belangrijk. Zij hebben de toezichthouders bedankt voor het goede opletten. Ook die hebben weer genoten van de groep zwemmers, die trouw elke ochtend het zwembad bezoekt.

Zaterdagmiddag lagen er beesten in het bad! Een krokodil, een schildpad, een haai en ook nog twee opblaasbanden. De paar kinderen die nog even lekker wilden spelen in het bad hadden veel plezier. Lekker met je opblaasfiguur van de duikplank, of nog even over de loopmat… en toen was ook voor hen het zwemseizoen voorbij. De chloorpomp en de verwarming kon worden uitgezet, want dit seizoen zat er bijna op…

Als laatste was er zondagmiddag nog het hondenzwemmen. Meer dan 50 honden hebben met, of zonder hun baasjes genoten van elkaar en het lekkere zwemwater. Bij heel mooi weer werd er gespetterd, gespeeld en gezwommen. Het is een leuke jaarlijkse traditie om op deze manier het zwemseizoen definitief af te sluiten.

Nadat de laatste hond het zwembad had verlaten werd de balans opgemaakt. Hoewel het een heel vreemd zwemseizoen was, met allerlei beperkingen en maatregelen zitten er veel kanten aan dit seizoen. Het bezoekersaantal is net boven de 8000 blijven steken, tegen ruim 11.000 bezoekers vorig jaar. Ook financieel gezien kan nu de balans worden opgemaakt, maar het is al wel duidelijk dat de cijfers van 2019 lang niet gehaald kunnen worden.