Open dag van de Bevers

RODEN Lekker buiten ravotten, in het bos op avontuur, hutten bouwen en bruggetjes over de sloot. Welk kind vindt dat eigenlijk niet leuk? Bij scoutinggroep Mensinghe kan dat iedere week volop.

Zaterdag hielden de Bevers (de jongere scouts) een open dag en lieten ze aan andere kinderen zien wat er zoal te doen is. Er zijn momenteel vijf Bevers bij scouting Mensinghe, maar er waren maar liefst negen kinderen die wel erg nieuwsgierig waren water allemaal te doen was. De Bevers komen iedere zaterdagochtend van 9.30 uur tot 11.30 uur naar het Mensinge bos, waar ze rond en in het clubgebouw Woudscout allerlei activiteiten doen. Bij goed weer buiten en bij slecht weer binnen.

Naast de speurtochten, bosspelen, hutten bouwen buiten en het knutselen binnen, gaan de Bevers één keer per jaar naar het zwembad en de kinderboerderij. Ook blijven zij een nachtje slapen op het clubgebouw. In de zomervakantie gaan ze drie dagen op kamp.

Op 19 en 26 september zijn er opnieuw open dagen. Op 19 september doen de Bevers (en hun gasten) proefjes met Professor Plof. Een week later gaan de Bevers op avontuur in het bos en maken ze een kampvuur. Kinderen van 5 en 6 jaar kunnen meedoen.