Op stap met José - Moeder aan de lijn

NORG Deze week was ik bij Marga van de Glind en Nancy Bekkering op visite. Beide vrouwen zijn mantelzorgmakelaar in de gemeente Noordenveld.

Marga woont in Norg en was voordat ze als mantelzorgmakelaar begon vooral werkzaam in leidinggevende beroepen, wel in de zorg. Ze besloot om meer het contact te gaan opzoeken met de mensen en is nu mantelzorgmakelaar.

Nancy was werkzaam bij WIN en was voorheen vooral bezig met het doorverwijzen naar anderen. Ze besloot om verder te gaan als mantelzorgmakelaar. Beide vrouwen hebben een goedlopende praktijk en zijn zichtbaar heel enthousiast over het werk wat ze doen. Ze leerden elkaar kennen bij een workshop en daar ontstond een vriendschap/samenwerking. Ze hebben regelmatig overleg met elkaar om te sparren.

Nancy is benaderd om een bijeenkomst te organiseren voor mantelzorgers.In samenwerking met het ministerie VWS en verschillende mantelzorgorganisatie hebben Nancy en Marga de meet-up georganiseerd. Vanwege corona was het wel heel belangrijk om het op een geschikte locatie te houden. Dat was nog niet heel erg eenvoudig maar gelukkig konden ze terecht in De Helte op 26 september 2020. De Helte is corona proof en de richtlijn van RIVM worden gehanteerd.

Een bekende host (Hadasa de Boer) gaat met het publiek in gesprek over wat het betekent om voor iemand te zorgen. Of het nu je moeder, man, broer, dochter of je buurvrouw is. Wat betekent het voor jouw leven? Wie kunnen jou daarbij helpen en wie kun jij inspireren met jouw ervaringen?

Er worden fragmenten uit de documentaire ‘Moeder aan de lijn’ getoond. Ook aan de hand van deze fragmenten ontstaan gesprekken. De bedoeling van deze meet-up is dat er alleen mantelzorgers zijn. Het wordt een middag waar jij je vragen of je verhaal kwijt kan. Samen met een stukje ontspanning (muziek) en een hapje en drankje kan je ervaringen met elkaar delen en zul je merken dat je niet alleen bent maar dat je als mantelzorger wel het verschil maakt.

Door José Reijinga