KV Noordenveld wint eerste competitiewedstrijd afgetekend in Winsum

NOORDENVELD Afgelopen zaterdag 5 september speelde de selectie van korfbalvereniging Noordenveld in het Groningse Winsum tegen kv DWA/Argo, een combinatievereniging uit Winsum en Bedum. Nadat de tweede selectie met 13-10 de punten in Winsum moest laten, ging het vlaggenschip van kv Noordenveld met een afgetekende overwinning (9-19) terug naar Roden.

Noordenveld had een pittige voorbereiding op de nieuwe veldcompetitie. Tegen Ritola, De Parabool en LDODK-3, tegenstanders die hoger spelen, werkte de Roner korfbaltrots, onder leiding van de nieuwe trainer/coach Mark Steenbergen, een goede oefenreeks af. Voor de eerste competitiewedstrijd reisde Noordenveld af naar het onlangs tot mooiste dorp van Nederland verkozen, Winsum.

Trainer/coach Mark Steenbergen: „We begonnen stroef. Het duurde 8 minuten voordat Evelien Tepper onze eerste treffer van afstand maakte. De verdediging stond de eerste helft als een huis. Wij gingen beter om met de harde wind die dwars over het veld stond. We zetten heel veel druk voor de wind , zodat de thuisploeg een foute pass gaf of tegen de wind in werd gedwongen. Daardoor had DWA/Argo veel aanvallen zonder ook maar één schot.”

Zo kon de Mastformatie er aanvallend beter inkomen en vielen de goals van de oranje tijgers gemakkelijk.Sterke acties en assists van Romée de Rink leverden scores op van Jasper Lütter en Anna de Boer. Lianne Bangma kon vlak voor rust twee keer vanaf dezelfde plek aanleggen en scoren. Bij het rustsignaal van de scheidsrechter stonden twee treffers van de thuisploeg op het scorebord en hadden de Roners al e;f keer gescoord. “De tweede helft was een formaliteit. Wij hadden verdedigend niet meer dezelfde discipline als in de eerste helft. DWA/Argo ging vertragen om de schade te beperken.”

De thuisploeg ging achterverdedigen en aanvallen om geen balverlies te lijden. „De wedstrijd ging dan ook een beetje als en nachtkaars uit. Maar 9-19 is natuurlijk een prima uitslag voor de eerste wedstrijd.”

De volgende wedstrijd van de Mastformaties staat gepland zaterdag 12 september aan de Borglaan. Om 14 uur speelt Noordenveld 2 tegen Oerterp/VKC 2 en om 15.30 uur spelen de beiden hoofdmachten uit Roden en Ureterp tegen elkaar. Hierbij het protocol verantwoord sporten van KNKV, NOC-NSF, RIVM, gemeente Noordenveld en kv Noordenveld in acht nemend. Zie de betreffende sites.

Scores Noordenveld : Jasper Lütter (5), Evelien Tepper (4), Romée de Rink (4), Lianne Bangma (3), Sven Stobbe (2) en Anna de Boer (1).