Oefenwedstrijden van KTP Nieuw-Roden

OPDAM- Zondagochtend moesten de meisjes van KTP Nieuw-Roden (onder 12 en onder 14) naar Noord-Holland om in Opdam oefenwedstrijden te spelen tegen de meisjes van topclub FC Marléne uit Heerhugowaard. De meisjes van Marléne komen elk weekend uit in de zaal tegen de jongens van hun leeftijd in de competitie. Nieuw-Roden is daarentegen bezig met het opbouwen van een heel nieuw jeugd afdeling in de zaal en trainen elke dinsdagavond in De Hullen te Roden .

Eerst was het de beurt aan de meisjes tot onder 12 jaar. Je kon bij FC Marléne echt zien dat ze daar al iets verder zijn met wedstrijden spelen in de jeugd. KTP Nieuw-Roden ging strijdend ten onder, maar er is tijdens deze oefenpartij veel geleerd, onder begeleiding van international Nancy Loth.

Daarna was het de beurt aan de meisjes tot 14 jaar. FC Marléne die goed samen ingespeeld zijn in hun competitie, namen de wedstrijd tegen Nieuw-Roden serieus op. KTP Nieuw-Roden heeft immers nog altijd een grote naam in de eredivisie zaalcompetitie. Het werd een bloedstollende wedstrijd. Iets wat FC Marlène eigenlijk niet echt had verwacht, want de meisjes van KTP Nieuw-Roden speelden als echte eredivisionisten. De meisjes die onder andere bij v.v. Roden, VEV'67, JV Oostenburg en bij v.v. Nieuw-Roden op het veld voetballen waren zeer gelijkwaardig aan de meisjes van FC Marléne.

Toch kwam KTP Nieuw-Roden na kleine foutjes op achterstand met 2-0, terwijl Nieuw-Roden nog de betere kansen had gehad. FC Marléne dacht de wedstrijd binnen te halen, maar Merle Mulder schoot 5 minuten voor tijd de aansluitingstreffer binnen. Direct daarna was het aanvoerster Tessa Houwer die de bal na een scrimmage hard in de netten schoot van de tegenstander. Nieuw-Roden wilde nog snel voor de winst gaan. Afstandsschoten van Eline Battjes en acties van Daphne Buring werden door de keeper van FC Marléne nog maar net gepareerd. Helaas was de tijd op en werd de eindstand 2-2.

Een zeer goede, maar ook een leerzame oefenduel waar beide teams verder mee kunnen. Helemaal Nieuw-Roden, want deze nieuwe generatie speelsters en daarnaast ook nog speelsters die er vandaag niet bij waren, staan te trappelen om in het eerste team van KTP, eredivisie te gaan spelen voor Nieuw-Roden. Een mooie toekomst ligt in het verschiet van het zaalvoetbal met deze nieuwe talenten.