Klassieker tussen Nieuw-Roden en VV Roden

Nieuw-Roden Het werd een echte klassieker zaterdagochtend tussen Nieuw-Roden O15-1 en Roden O15-2 in de bekerwedstrijd. Een geweldige wedstrijd waar veel strijd en vechtlust in zat.

Nieuw-Roden dat met maar liefst zes meisjes in het elftal eindelijk weer eens konden ballen tegen de veertien jongens van Roden.

Nieuw-Roden, dat in de de tweede klasse uitkomt en Roden in de eerste klasse, kreeg binnen 5 minuten al een penalty. Lukas Pater werd in het strafschopgebied onderuit gehaald door de laatste twee verdedigers. Scheidsrechter D. Matulessy, die trouwens een puike wedstrijd floot, legde de bal op de stip. Lukas Pater nam de penalty zelf en schoot de bal beheerst in de linkerhoek van keeper Bram Komduur. Daarna kwam Roden veel beter in het spel. Nieuw-Roden kwam nog maar amper van zijn eigen helft af. Dit resulteerde al snel in een 1-1 door Djemo Leidelmeijer.

Na rust had Nieuw-Roden wat omzettingen gedaan. Hierdoor begon het team veel beter te draaien en kreeg verschillende kansen om op voorsprong te komen. Uiteindelijk was het Yaron IJtsma die 5 minuten voor tijd de 2-1 binnen wist te werken. Nieuw-Roden deed alles eraan om de winst over de streep te trekken. Merle Mulder kon via een scrimmage de bal net niet in de netten krijgen van Roden. Toch wist Laurent Keasberry van vv Roden in de allerlaatste minuut het nog klaar te krijgen om de 2-2 binnen te werken. Dat leek ook de eindstand te worden, maar Lars Vlonk van vv Nieuw-Roden had nog de grootste kans om de overwinning daarna binnen te halen. Hij kwam na wat verdedigers van zich af te schudden alleen diagonaal voor de keeper te staan, maar schoot de bal net tegen de voet van keeper Bram aan.

Zo bleef het 2-2 en konden allebei de teams daar vrede mee hebben. Complimenten aan beide teams voor hun inzet en zeer leuk voetbal! De vele toeschouwers hebben een heerlijke en vooral sportieve pot voetbal gezien.