Opsteker voor Winsinghhof: Youp komt twee dagen spelen

RODEN Een enorme opsteker voor De Winsinghhof. Youp van ‘t Hek komt twee dagen naar Roden om zijn try out te spelen. Ondanks corona kan daardoor iedereen die een kaartje had, toch genieten van de cabaretier.

In januari kwam het nieuws naar buiten dat Youp van ’t Hek voor het eerst in Theater de Winsinghhof zou spelen met een try out van zijn allerlaatste oudejaarsconference op woensdag 16 september.

Een voorstelling waarvoor geloot moest worden onder de vele belangstellenden en die uitverkocht raakte in een tijd toen we nog geen anderhalve meter afstand hoefden te houden. Inmiddels heeft het theater de zaalbezetting moeten aanpassen en verlagen naar 24% van de reguliere capaciteit, waardoor het leek of de vreugde van januari 2020 tot een domper werd.

Gelukkig is door nauw overleg tussen theater en het impresariaat van Youp van ’t Hek een oplossing gevonden: Youp komt ook dinsdag 15 september naar Roden en speelt zijn voorstelling in totaal vier keer. Het publiek wordt opnieuw ingedeeld over de vier speeltijden en niemand wordt zo teleurgesteld.

Hierover krijgen zij persoonlijk bericht. Nog niet eerder was Youp van ’t Hek in Theater de Winsinghhof om een try out te spelen. Iets wat veel artiesten, die alleen nog de grote zalen bespelen, wel doen om hun voorstelling te testen en in te spelen. Een vlakkevloer-theater waarbij het publiek dichtbij zit is zeer geschikt voor dergelijke try outs, omdat de artiest de reacties direct merkt en voelt.

De nieuwe zaalcapaciteit, met anderhalve meter afstand onderling, betekent dat er 34 verkoopbare plaatsen overblijven. Doordat Youp van ’t Hek zijn ‘vrije dinsdag’ nu opgeeft en ook dan naar Roden komt, konden er vier speelmomenten ingepland worden en zijn alle 142 kaarten opnieuw in te delen.

Korrel Zout is de tiende en laatste oudejaarsconference van Youp. Een vrolijke en baldadige terugblik op 2020. Korrel Zout wordt een conference waar keihard om gelachen mag worden. Sterker nog: dat moet zelfs van de cabaretier. Definitieve speeldata in Theater de Winsinghhof: dinsdag 15 september & woensdag 16 september, beide avonden om 19.30 uur en om 21.15 uur.