Op stap met José - Ellen Vorenkamp

RODEN Om 10 uur steek ik mijn hoofd om de hoek van de schuttingdeur. Ellen Vorenkamp staat al klaar. Haar opgewekte, frisse uitstraling is het eerste wat me opvalt.

Als we de studio inlopen geef ik gelijk een compliment dat het er zo mooi uitziet, maar dat wuift ze weg, ze is nog niet helemaal klaar, het is geverfd maar er komen nog nieuwe stoelen en een andere tafel in en dan is het helemaal af. Met een kop koffie een een gebakje begint mijn interview met Ellen. Ze vertelt dat iedere klant die bij haar komt wordt ontvangen met thee of koffie en iets lekkers omdat daar zijn een feestje is!

Ellen is imagoconsulent en in haar studio Kleur bekennen geeft ze adviezen aan dames en heren. Ze geeft workshops (kleuradvies, stijladvies, make-up advies), opleidingen/trainingen, ze geeft les op het MBO en daarnaast is ze ook nog eens 20 uur werkzaam in een apotheek. Eigenlijk is 24 uur te weinig voor 1 dag.

Ellen kan ook samen met jou je kast onder handen nemen. Dan denk je zelf dat je niks in je kast hebt hangen en dat je nodig weer toe bent aan een complete nieuwe garderobe, maar als je Ellen haar gang laat gaan, dan heb je zo weer 40 nieuwe setjes van je oude kleding.

Ook gaat Ellen mee shoppen. Ze adviseert je dan qua kleur en stijl, wat het beste bij je past. Ze weet allemaal trucjes met kleur en kleding. Wat haalt je op en waar lijk je slanker, langer, dikker, kleiner of dunner door. Dat zijn toch dingen die wij als vrouw wel willen weten?

Het lijkt mij wel heel gezellig om met vriendinnen bij Ellen een workshop te volgen. Ellen neemt mij ook nog onderhanden en dat vind ik helemaal niet erg. Ik heb een sportief jurkje aan maar van de verkeerde kleur. Het kan wel maar zet me niet in de schijnwerpers. Ik ben een helder lentetype, weet ik nu. En dat jurkje wordt een strandjurkje, heb ik besloten.

Bij het weggaan krijg ik nog een kleurenwaaier mee. Ik beb nu twee dingen in mijn hoofd: of mijn kast door met de kleurenwaaier of gaan shoppen met de kleurenwaaier.

Door José Reijinga