Tis hier geen hotel: cabaret in de openlucht

Ellen Dikker, Dianne Liesker en Hanneke Drenth trokken vollen zalen met de theatervoorstelling Tis hier geen hotel. Het was de theaterhit van het seizoen. Tot de coronacrisis roet in het eten gooide.

De drie cabaretieres gingen niet bij de pakken neerzetten en trokken met een compilatie van de voorstelling het land in. In de buitenlucht en veilig op 1,5 meter van elkaar. Ellen Dikker: ,,We misten het spelen, en we kregen ook veel vragen van mensen die het zo jammer vonden dat de voorstelling niet doorging. Een vriendin vroeg of we niet voor een klein groepje op veilige afstand in haar tuin konden komen spelen en zo was het idee geboren.”

Hanneke: ,,Die eerste voorstelling was binnen een uur vol, uiteindelijk hebben die dag 3 voorstellingen gespeeld, en nog moesten we mensen teleurstellen die eigenlijk ook hadden willen komen.”

Opgegroeid in Leek

Woensdag 12 en vrijdag 21 augustus komen de drie cabaretieres naar het Noorden. Naar Tolbert en Roderwolde. Dianne: ,,Ik ben opgegroeid in Leek en Zevenhuizen en mijn vader heeft een vriend met een prachtig grote tuin in Tolbert. Daar gaan we nu spelen. En we staan ook in het openluchttheater in Roderwolde. Echt superleuk.”

Om de voorstellingen door te kunnen laten gaan moeten er wel voldoende kaarten worden verkocht. ,,We hebben al een behoorlijk aantal reserveringen binnen”, verelt Johan Holstein. ,,Maar om de voorstellingen door te kunnen laten gaan moeten er nog wel bij. De dames voorzien in hun levensonderhoud met het maken van theater en de corona heeft ervoor gezorgd dat ze bijna geen inkomsten meer hebben. In de tuin van Harrie maken we er een complete theaterdag van, daar wordt ook drie keer een speciale poppentheatervoorstelling gespeeld.” Het prinsesje met de ezelsoren is een komische poppentheatervoorstelling. Acteurs Basz de Jonge en Sarah Schierbeek spelen zelf de poppen en worden ondersteund door ietwat gekke dieren uit het grote dierenbos. Deze familievoorstelling is geschikt voor kinderen in de basisschoolleeftijd en duurt ongeveer 25 minuten en is ook leuk voor ouders. Deze voorstelling wordt gespeeld van 10.30 tot 11.00, 11.45 tot 12.15 en 13.00 tot 13.30 uur. Kaarten voor de poppenvoorstelling kosten 2,50 euro. Reserveren is verplicht en kan via thgh.reserveren@gmail.com

Reserveren

Tis hier geen hotel wordt woensdag 12 augustus om 16.00 en 19.00 uur gespeeld in de Tuin van Harrie in Tolbert en vrijdag 21 augustus om 16.00 en 19.30 uur op het openluchtpodium van Roderwolde aan de Pastorielaan 2. Kaarten kosten 20 euro. Reserveren is verplicht vanwege de coronamaatregelen en kan via thgh.reserveren@gmail.com. Bij te weinig reserveringen gaat de voorstelling niet door. Publiek krijgt daarvan thuis bericht via mail.