Toch een beetje vakantie

RODEN De accordeonist speelt ‘Daar in dat kleine café bij de haven’ en op de stoep van De Open Hof aan de Groene Zoom in Roden gaan de voetjes van de vloer.

Voor de kerk is een klein terrasje ingericht door Dit Koningskin Vakanties. Deze club verzorgt jaarlijks vakanties voor honderden mensen met een beperking. Dit jaar is vakantie in eigen land en in het buitenland wat lastig vanwege corona. Daarom heeft Dit Koninskind Vakanties met een vakantiebus een zomertour door het land georganiseerd.

Ze doen allerlei plaatsen aan en creëren met cliënten uit de omgeving een vakantiegevoel met een terrasje, wat muziek, spelletjes en een taartje. Donderdag deden ze Roden aan en de stemming zat er meteen goed in.

De vakantietour is niet alleen voor de vakantiedeelnemers van Dit Koningskind, maar voor iedereen met een beperking én voor de mensen om hen heen. Samen met vrijwilligers organiseert de christelijke organisatie Dit Koningskind Vakanties ieder jaar ruim veertig vakanties voor mensen met een beperking. Juist in rust en vrije tijd raken beperkingen op de achtergrond en genieten deelnemers en vrijwilligers van wat wél kan. Daarnaast is Dit Koningskind met individueel advies, workshops, ontmoetingsdagen en een hulplijn tot steun voor mensen met een beperking en hun netwerk.