Leuk ouderwets: in de auto naar een film kijken

Corona is meer dan een beetje vervelend, maar het maakt ook het creatieve in de mens wakker. Zo kwam Charlotte Smith van Enjoy Events op het lumineuse idee om op 29 augustus een ouderwetse drive-in-bioscoop te organiseren. Gewoon in Roden op het Evenemententerrein.

De onderneemster verruilde jaren geleden Roden voor Zuid Afrika. Daar kwam ze terecht na een studie aan de hotelschool. Inmiddels is ze terug in Roden en runt ze vanuit hier haar evenementenbureau Enjoy Events. Ze deed al van zich spreken met de Looks Revival, nu staan de seinen op groen voor de drive-in-biosccop. De vergunningen zijn rond, het blijft nog even een verrassing welke films er te zien zijn. ,,In de kindermatinee wordt dat de Lion King, voor de eerste avondvoorstelling heb ik een romantische komedie op het oog, voor de tweede een actiefilm.”

Het idee is even eenvoudig als briljant: door in de auto naar de film te kijken, wordt het leven qua coronarestricties ineens en stuk overzichtelijker. Er komt een scherm van tien meter breed op het Evenemententerrein en er kunnen straks 200 auto’s op de veld. Uit een poll die Smith op poten zette blijkt dat er aardig wat belangstelling is om vanuit de auto naar een film te kijken.