Virtuoze violisten naar Mariahoeve in Peize

PEIZE Donderdag 13 augustus komen violisten Tim Brackman en Floor Le Coultre naar het de Mariahoeve in Peize (Lageweg 6) om een concertje te geven van maximaal een uur.

Violisten Tim Brackman en Floor Le Coultre ontmoetten elkaar al op jonge leeftijd bij de Academie Muzikaal Talent. Allebei studeerden ze achtereenvolgens bij Joyce Tan, Ilona Sie Dhian Ho en Pavel Vernikov.

Na samen veel kamermuziek uitgevoerd te hebben in verschillende formaties ontdekten ze het repertoire voor twee violen. Het repertoire voor twee violen en viool/altviool is zeer uitgebreid. Van Bach, Mozart, Spohr tot Bartók, Ysaÿe en Prokofjev.

Tim Brackman, o.a. prijswinnaar van het Nederlands Vioolconcours Oskar Back, doet momenteel een post-graduate studie bij Pavel Vernikov in Bergamo. Hij maakt deel uit van het Brackman Trio en het Animato Kwartet waarmee hij o.a. de Kersjesprijs heeft gewonnen. In Den Haag behaalde Tim zijn masterdiploma aan het Koninklijk Conservatorium bij Vera Beths.

Floor Le Coultre, afgestudeerd aan het Koninklijk Conservatorium met onderscheiding voor meeslepend spel, werd in 2011 benoemd tot Jong Muzikaal Talent van het jaar. Floor speelt in meerdere vaste ensembles waaronder ook het Hermitage Kwartet en duo LeCoultre&VanHees.

Het concert begint om 14.30 uur. Reserveren kan via: 050-5717693.